Snö & Ic

Työpajan järjestäjä / Organization: Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma / Department of Art education in University of Lapland & Opus in Kirkenes and Vadso
Opettajat / teachers: Timo Jokela & Maria Huhmarniemi

Lumi- ja jää-projekti oli Lapin yliopiston taidekasvatuksen laitoksen, Kirkkoniemen ja Vesisaaren Opus-järjestön, sekä Kirkkoniemen ja Vesisaaren koulujen ja oppilaitosten yhteistyöprojekti, jonka tavoitteena oli talvitaiteen soveltaminen pohjoisten matkailuyrittäjien, koulujen ja oppilaitosten yhteistoiminnaksi, ja arkkitehtuurin sekä lumi- ja jääveiston yhdistäminen taiteelliseksi kokonaisuudeksi. Koulutus käynnistyi seminaareilla marraskuussa 2005. Sen jälkeen matkailuyrityksissä, oppilaitoksissa ja kouluissa valmistettiin lumimuotteja ja lumiveistotyövälineitä sekä ideoitiin koulutuksessa toteutettavia lumirakennuksia ja veistoksia. Koulutuksen tilasi ja organisoi Kirkkoniemen ja Vesisaaren Opus ja päärahoittaja oli Innovation Norge. Koulutus huipentui Lapin yliopiston taidekasvatuksen laitoksen johdolla toteutettuun näyttävään lumi- ja jääveistokokonaisuuteen Kirkkoniemessä ja Vesisaaressa.

In a Snow and Ice education local teachers, tourist industries and high school students in Northern Norway participated in a seminar, a distance education course, and a workshop in snow and ice sculpting. This education was tutored by University of Lapland and arranged together with local institutions. Large scale installations were built in two municipalities, Kirkenes and Vadsø. Themes of the installation, such as a king crab, were created by participants. After the education, one of them started his own business as a snow hotel owner, which supports several other livelihoods in the area.


Kuva / photo: Trygve Labahå


Kuva / photo: Timo Jokela


Kuva / photo: Timo Jokela


Kuva / photo: Timo Jokela


Kuva / photo: Timo Jokela


Kuva / photo: Timo Jokela