Barents Spektakel

Työpajan järjestäjä / Organization: Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma / Department of Art education in University of Lapland, Pikene på Broen
Opettaja / teachers: Maria Huhmarniemi & Eric Mutel
Lisätietoja / more information: Eric Mutel & Spektakel video.

Osallistuimme Pikene på Broen -yhdistyksen toteuttamaan Border-Crossing Exercises III tapahtuma Pikevannet-järvellä Kirkkoniemessä Norjassa taiteilija Eric Mutelin ja Barentsin alueen nuorten taiteilijoiden ja taideopiskelijoiden kanssa. Järvi sijaitsee Norjan ja Venäjän rajan tuntumassa. Musiikkia, tanssia ja teatteri-ilmaisua yhdistävän tapahtuman lavasteeksi jäädytimme mekkoja ja miesten pukuja. Työpajan osallistuvat suunnittelivat ja toteuttivat myös lumi- ja jääteoksia järven jäälle johtavan polun varteen. Kaikkien teosten aiheena oli rajojen ylittäminen. Työpajan osallistujat olivat nuoria taiteilijoita Lapin yliopistosta, Tromssan taideakatemiasta ja Muurmanskista. Annika Silvennoinen ja Maarit Tuhkala ohjasivat työpajan yhteydessä paikallisia opiskelijoita ja osallistuivat työpajan suunnitteluun ja dokumentointiin.

We participated Border-Crossing Exercises III event on on Pikevannet (The Girls Lake), on frozen lake, 200m from the border between Russia and Norway. Fort the stage settings we did frozen clothes, dresses and suits with artist Eric Mutel and young artists and art students from University of Lapland, Tromsø Art Academy and Murmansk. They did snow and ice installations also along the path to the lake. Themes of the installations were connected to borders.


Kuva / photo: Piia Juntunen


Kuva / photo: Maria Huhmarniemi


Kuva / photo: Maria Huhmarniemi

Kuva / photo: Piia Juntunen


Kuva / photo: Piia Juntunen


Kuva / photo: Piia Juntunen