Luonnonvarat / Natural Resources, 2008

installaatio Oranki Art –ympäristötaidemetsässä (kierrätetyt muovipussit, jotka olen leikannut ja virkannut banaanien, appelsiinien ja ananasten muotoon)

installation. Oranki Art: Environmental Art Forest. (recycled plastic bags crocheted to the form of bananas, oranges and pineapples)Olen virkannut kierrätysmuovipusseista appelsiinin, banaanin ja ananaksen muotoisia kappaleita ja kiinnittänyt niitä männyn runkoihin. Hedelmät kasvavat suoraan männyn kuoresta, siten että osa niistä on kokonaisia ja osa vasta putkahtamassa esiin. Teoksen tausta on kaksisuuntainen. Yhtäältä ”etelän hetelmät” ovat Suomessa ja Suomen luonnossa yhtä arkisia kuin muovipussit. Ne ovat myös tulleet suomalaisiin talouksiin samoihin aikoihin. Toisaalta viittaan teoksella metsätalouteen. Mäntypuu on luonnonvara, jolla hedelmiä on aina ostettu.

I have crocheted oranges, bananas and pineapples from used plastic bags and attach them to pine trees. The fruits grow from trunks of pine trees. Imported fruits from South Europe and Africa are as common and ordinary in Finland and in Lapland as plastic bags. They appeared to Finnish households at the same time. In this installation I discuss forestry industry in Northern Finland. Pine trees have been the natural resources, which enable us to buy fruits from South.

Lisätietoja / more information: Oranki Art & EnvironmentalArt.net.