Pintoja ja sisälmyksiä / Surfaces and Entrails

installaatio (käsintehty paperi ja keramiikka)

installation (hand made paper and ceramic)

Pintoja ja sisälmyksiä -näyttely käsittelee elämän, ajatusrakennelmien ja haaveiden hataruutta ja kokemusta siitä, miten todellisuuden luulee jonkinlaiseksi ja toisessa hetkessä huomaa luulleensa väärin. Näyttelyssä on "Hataria" paperi-installaatio ja "Pinnan alla on toinen maailma" keramiikkateos. Tilaan ripustetut paperiarkit ovat käsintehtyjä. Niiden pinnassa on mehiläisvahaa ja steariinia. Papereissa olevat kuviot, eli paperin kasautumat ja mytyt, näkyvät valon kuultaessa läpi. Ilmavirta ja tilan valo ovat osa installaatiota. Läpikuultava valo paljastaa mytyt pinnan alla.

Teos on ollut esillä Lapin yliopiston Kajo-galleriassa (2003) ja Taidepanimossa Lahdessa Taidekoulujen tapaaminen -näyttelyssä (2003). Teoskuva on julkaistu kirjassa Kuvataiteen valtakunta – Kuvataiteen ammatillinen koulutus Suomessa (2005).

Surfaces and Entrails is exhibition from hand made paper and ceramic sculptures. Papers are hanging from the ceiling. Papers are partly transparent so that light shows bundles inside of them. There is some beeswax on the surface of the papers.